• Bekijk onze agenda
 • Nieuws
 • 026 370 0243
 • Contact

  Neem contact met ons op!X

  ADRESPhysique Preventiecentrum BV Beukenlaan 19 6823 MA Arnhem Sportpark Valkenhuizen Telefoon: 026-3700243 info@physique.nl

  LAAT EEN BERICHT ACHTER

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

Veel gestelde vragen

Vragen?

Hieronder vindt u antwoorden op de veel gestelde vragen. Klik op de vraag om de bijbehorende antwoorden te tonen. Mocht het antwoord op uw vraag hier niet bij staan, neem dan gerust contact op.

Veel gestelde vragen over runningtherapie

Kan ik nog op mijn oude hardloopschoenen trainen?

Wanneer je hardloopschoenen niet ouder zijn dan twee jaar en wanneer er niet meer dan 1000 tot 1200 km op is gelopen dan kan je ze gebruiken voor de trainingen. Wanneer je nog geen hardloopschoenen hebt dan is het aan te raden deze aan te schaffen in een speciaalzaak waar ze heel goed naar je manier van hardlopen kijken (bijv. door filmopname) om vervolgens de juiste schoen te adviseren. Vanuit Physique werken we veel samen met Runnersworld Arnhem.

Runnersworld

Deskundig advies en een professionele loopanalyse zijn de sterke punten van hardloopspeciaalzaak Runnersworld Arnhem. Bij hen krijgt u altijd een advies op maat, of het nu om een hardloopschoen, sporthorloge of functionele kleding gaat. Hun team bestaat uit bekwame trainers en fanatieke lopers, dus ze adviseren zowel vanuit kennis als ervaring.
Beginners en ervaren lopers zijn beide bij hen aan het juiste adres.

Lees de blog van Runnersworld voor meer informatie over de levensduur van je hardloopschoenen.

Gaan de trainingen door als het regent?

De runningtherapiesessies gaan altijd door, ook als het regent of stormt, sneeuwt of hagelt. Slechts bij onweer worden de lessen afgelast of gestaakt.

Waarom zijn strekoefeningen bij aanvang van het lopen niet nodig?

Rek- en strekoefeningen zijn heel verstandig om na de looptraining te doen om de spieren weer iets te verlengen en afvalstoffen in de spieren versneld te laten afvoeren. Vóór de training is het verstandiger om actief op te warmen met dynamische oefeningen, die je voorbereiden op het lopen.

Als ik één keer in de week bij de Runningtherapeut loop, mag ik dan zelf ook nog extra gaan hardlopen?

We bevelen aan om, naast de keer die je begeleid (hard-)loopt, nog 2 keer zelf te lopen. Het is wel verstandig 1 rustdag te nemen nadat je hebt gelopen, zodat je spieren en pezen kunnen herstellen. In het trainingsschema wat u krijgt staan 3 hardlooptrainingen per week opgenomen, 1 x begeleid en 2 x zelfstandig.

Moet ik door mijn neus of mond ademhalen?

Het is belangrijk dat je er in ieder geval op let dat de uitademing langer is dan de inademing. Het beste is om door je neus in te ademen en door je mond weer uit te ademen.

Moet ik grote of kleine passen maken tijdens het hardlopen?

Het is juist goed om korte passen te maken (hoge pasfrequentie). Daarmee laat je je lichaam iets harder werken en stimuleer je je vetverbranding. Als uitgangspunt is 180 passen per minuut een mooie pasfrequentie. 

Hoeveel kilometer kan ik lopen aan het einde van het runningtherapietraject?

Dat is per persoon verschillend. Het hangt af van je huidige conditie, je lichamelijke gesteldheid, je lichaamsgewicht enz. Gemiddeld gesproken kan iemand na het traject ongeveer 30 minuten achtereen hardlopen.

Val ik af door hardlopen?

Het antwoord hierop is ja en nee. Ja, door de langzame duurloop verbrand je juist vet in plaats van suikers/koolhydraten en daardoor val je af. Nee, je ontwikkelt spierweefsel en verbrandt vet. Maar spierweefsel is zwaarder dan vetweefsel en daardoor kan je op de weegschaal hetzelfde (of soms meer) wegen.

Indien afvallen een doel is dan kan een diëtist of voedingsdeskundige van Physique Preventiecentrum ingeschakeld worden en meegenomen worden in het runningtherapie traject van 12 weken. Dieetadvisering door een diëtist of voedingsvoorlichting door een diëtist wordt tot 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering en bent u aanvullend verzekerd dan is dit vaak nog meer. U dient wel rekening te houden met uw eigen risico.

BenFit – een afvalprogramma van 12 weken gericht op voeding, bewegen en ontspannen -, is ook een optie. Deze wordt tevens voor 3 uur vergoed, waardoor Physique slechts een eigen bijdrage vraagt van eenmalig € 59,- voor 12 weken. Meer info over BenFit of aanmelden ga naar: http://www.physique.nl/afvallen_arnhem/afvallen-met-benfit/.Veel gestelde vragen over vergoedingen

Kan ik een vergoeding voor mijn runningtherapie krijgen ?

Hieronder vindt u een overzicht van mogelijkheden tot vergoeding van runningtherapie. Loopcoaching en bedrijvenloop kennen geen vergoeding van zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraars

Zowel bij runningtherapie in groepsverband als individuele begeleiding wordt er door een fysiotherapeut een intake, 2 tussenevaluaties en een eindevaluatie gedaan. Indien u aanvullend verzekerd bent wordt deze behandeltijd van de fysiotherapeut vergoed. Dit bedrag van ongeveer € 135,-* brengen wij in mindering op het tarief voor runningtherapie trajecten. De overige kosten van de runningtherapie worden nog niet door alle zorgverzekeraars vergoed.

* Dit bedrag is een indicatie en is afhankelijk van de daadwerkelijke vergoeding van uw zorgverzekeraar. Het bedrag kan per zorgverzekeraar verschillen!

Zorgverzekeraars die runningtherapie vergoeden

 • ONVZ
 • De Friesland
 • Zorg en Zekerheid (Aanvullende polis, tot een maximum van € 150,-)
 • CZ (onder voorwaarden). CZ vergoedt de kosten van gezondheidscursussen en beweegprogramma’s die gericht zijn op het bevorderen van uw gezondheid.

Soms kan runningtherapie vergoed worden als het een onderdeel vormt van een integraal beweeg- en gezondheidsprogramma. Sla uw polisvoorwaarden van uw (aanvullende) verzekering er op na.

PGB – Voor individuele runningtherapie trajecten

Misschien ontvangt u een Persoon Gebonden Budget AWBZ. Zorg en begeleiding kunnen hieruit gefinancierd worden. Individuele begeleiding middels runningtherapie kunt u laten vallen onder het ‘vrij besteedbaar bedrag ‘. Lees hier meer
Wilt u een Persoon Gebonden Budget AWBZ aanvragen, laat u dan informeren door de stichting MEE.

Werkgever

Bent u (deels) arbeidsongeschikt? Dan is uw werkgever (in overleg met de bedrijfsarts) mogelijk bereid om de kosten of een deel van de kosten van de runningtherapie te vergoeden. Werkt u nog wel, maar heeft u stressgerelateerde klachten, informeer dan of u preventief onze runningtherapie mag volgen. De ziektekosten verzekeraar van de werkgever is mogelijk bereid hierin mee te financieren. Uw werkgever dient hiervoor zelf een aanvraag te doen bij de betreffende verzekeraar.

Eigen bedrijf

Heeft u een eigen bedrijf? Dan kunt u de kosten van de Runningtherapie als aftrekpost opvoeren. Dit kan onder de noemer ‘coachen/persoonlijke ontwikkeling’.

© 2017 Copyrights - Physique Preventiecentrum BV