Ervaringen

Klanten aan het woord


Ik ben een blijer mens!

Anouschka Vriesman

Ik heb net succesvol runningtherapie afgesloten en kan het iedereen aanraden!!

Dat was het dan… mijn allerlaatste les runningtherapie. Wat is het toch ontzettend snel voorbij gegaan en wat het leuk, dankzij mijn hardloopmaatje Marianne met wie ik gelijk een enorm leuke klik had en natuurlijk dankzij mijn trainer Rob Simons. Door de runningtherapie zit ik veel lekkerder in mijn vel, heb ik weer plezier in het sporten gekregen en zijn mijn stress-gerelateerde klachten verdwenen. Niet alleen ben ik daardoor een blijer mens, ook dankbaar dat ik hier aan kon deelnemen!

 

 

Runningtherapie werkt!

Rennen zonder (tennis)balletje? Mij niet gezien.
Een groep onbekenden waarin ik constant ga afstemmen? Liever niet.
Maar een burn-out; vermoeid, geen kracht en overal tegen op zien……… Ik wilde weer in beweging komen, niet piekeren maar lopen.
Runningtherapie: domweg het schema volgen, structuur, buitenlucht.
En…….maatjes die ieder op hun eigen wijze struggelen.
En…….die voor je klappen als je het gehaald hebt, ook als dat bij hen die dag niet lukte.
En het is me gelukt: conditie, spierkracht en daardoor mentale kracht.

Runningtherapie werkt!

 

 

“Je haalt eruit wat er voor jezelf inzit, dat moet je willen toelaten en dan blijkt het onbetaalbaar”

Renate Weijman

Runningtherapie en hoe ik daarbij kwam.
Ik ben werkzaam bij de ABN Amro Bank en mijn balans tussen privé en werk is een grote tijd een uitdaging geweest. Ik ben circa 8 jaren geleden begonnen met hardlopen bij Ciko66. Daarvoor absoluut geen sportief verleden, ja passief op bank sport kijken. Na 4 jaar 3 tot 4 keer in de week trainen, had ik vanaf nul conditie opgebouwd tot 17 km aan een stuk hardlopen. Ik schrijf het op en kan het zelf nog nauwelijks bevatten.
Helaas, toen kwam de klad erin. De ene week liep ik niet de andere week 1 of 2x kortom vanaf toen en dan praat ik over 3 jaar geleden heb ik nauwelijks meer iets gedaan met hardlopen. Voornaamste oorzaak was de beëindiging van mijn relatie met de vader van mijn kinderen.
Vorige jaar letterlijk 22 kilo in een jaar tijd gegroeid en op aanraden van een vriendin bij Physique deelgenomen aan de afvalrace. Ik was op het einde van de race weer op hetzelfde gewicht als aan het begin!! Wel ben ik door de Runningtherapie, die tijdens de afvalrace begon, 6 cm in de taille verminderd. Het lag absoluut niet aan de begeleiding bij de afvalrace, maar aan mijn eetbuien, want ik ben een echte emotie-eter. Lize van Physique adviseerde mij Runningtherapie, omdat zij ook zag dat alleen de afvalrace niet voor mij hielp. Ik ben in mei met Runningtherapie gestart met een intake van Wouter & Rob, de runningtherapeuten van Physique. In het begin kon ik nog geen 2 minuten aan een stuk hardlopen zonder te hijgen als een oud paard. 3 maanden verder al 32 minuten aan een stuk hardlopen. Dit is niet het allerbelangrijkste. Het allermooiste wat ik ervaren heb, is dat ik structuur kon aanbrengen door de wekelijkse begeleide Runningtherapietrainingen, op een vaste dag en een vast tijdstip. Daarnaast heb ik ook op vaste dagen zelf gelopen.
Ik voel me trots, en ik merk dat door de lieve mensen die met mij in de groep lopen, je elkaar motiveert & enthousiasmeert. Je krijgt echt een band met je groep en het helpt ook door naar elkaar te luisteren. Het mogen ervaren van de prachtige natuur in ons eigen Arnhem is ook een rustgevende manier om lekkerder in je vel te komen. Ik ben zoals je hopelijk leest enorm blij & enthousiast over Runningtherapie. Het heeft (en brengt) mij persoonlijk heel erg veel. Ik ben weer helemaal verliefd op het leven. Hopelijk tot ziens op een Runningtherapietraining, want als je het absorbeert is het een prachtig cadeautje aan jezelf. Je haalt eruit wat er voor jezelf inzit, dat moet je willen toelaten en dan blijkt het onbetaalbaar.

 

 

“Ik ben het waard en geef het mezelf cadeau”.

Marianne Lalesse

Toen Physique in Arnhem aangaf dat ze Runningtherapie wilde opzetten, heb ik daar met Wouter Timmer (re-integratie therapeut) over gesproken omdat ik in eerste instantie dacht dat het een soort van loopgroepje zou worden waarbij je alles samen gaat bespreken (ik heb een stevige burn-out gehad). Dit was wel het laatste waar ik behoefte aan had. Wilde gewoon “normaal” zijn.

Die praatsessies bleken juist niet een onderdeel van runningtherapie en ik heb besloten om gewoon maar eens mee te doen, ook om te zien waar ik op dat moment stond. Uiteindelijk moet je toch zelf actie ondernemen en niet wachten op hulp, hoe eng dat soms ook kan zijn. Achteraf valt het vaak hartstikke mee en had je het niet willen missen.
Bij de intake kreeg ik alle informatie van Wouter en Rob, een korte test en een week later gingen we van start.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het heel leuk vond en tijdens de trainingen genoeg over mezelf te weten kwam zonder te moeten praten. We hadden veel lol samen. Tussendoor is er nog een evaluatie. Je gaat je steeds beter voelen en leert je eigen grenzen kennen en aangeven, want ook daar wordt rekening mee gehouden. Ook de routes waren erg mooi en iedere training weer anders.

Ik kan het iedereen aanbevelen die kampt met stress, burn-out en wil beginnen met hardlopen, liever in een kleine groep dan bij een hardloopvereniging.

 

 

“Niets meer dan complimenten voor de wijze van steun in het opbouwen van kracht door Wouter/Physique zowel Fysiek als Mentaal. #justdoit.”

Maril Naudin Ten Cate

 

 

Uw mening over de behandeling

De kwaliteit van zorg staat bij Physique hoog in het vaandel. Uw ervaringen zijn hierbij van essentieel belang!

Qualiview, een onafhankelijk en geaccrediteerd meetbureau, stuurt na afronding van de behandeling vragenlijsten naar de patiënten van Physique die vrijwillig deelnemen aan een anoniem onderzoek. Het kost u enkele minuten om de vragenlijst in te vullen. Door mee te werken aan dit onderzoek meten zij wat u als patiënt heeft ervaren met betrekking tot de kwaliteit en zorgverlening binnen Physique. Heeft u vragen over de vragenlijst of het onderzoek, mail dan naar support@qualizorg.nl.

© 2017 Copyrights - Physique Preventiecentrum BV